floating maxilla

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/12/2004 | 14:25 | מאת: מאיר

אני מעוניין במידע בנושא הנ"ל עקב ניתוח אורטוגנטי בלסת עליונה , הלסת נמצאת בתנועה תמידית בחלקה הקידמית כאשר השברים היזומים מהניתוח מחוברים ע"י לוחיות מתכת ובין שבר לשבר יש מרווח קטן שלא התאחה מספיק על מנת שהתנועה תפסיק. (עברו יותר מ- 10 שנים מהניתוח) מבקש לדעת מה ניתן לעשות במקרה כזה-אשמח על כל מידע, ומהם הסכנות הצפויות בעתיד אם משאירים את המצב הנוכחי כפי שהוא. גיל כיום 37. תודה מראש מאיר

17/12/2004 | 15:57 | מאת: ד"ר מיכה פלד

למאיר שלום כאשר ישנו שבר בעצמות הלסת בין אם הוא על ידי פגיעה או יזום ומתוכנן כמו בניתוח אורתוגנטי בו בעצם מנתקים את הלסת העליונה וממקמים אותה במקום הרצוי, אין אפשרות לאיחוי על ידי בניית עצם כאשר ישנה תזוזה רבה בין קווי השבר. ייתכן והקיבועים לאחר הניתוח לא ניו יציבים מספיק או שצורת השיניים הייתה כזו שלא איפשרה יציבות. לגבי נזקים, לאחר 10 שנים אני מאמין כי כבר נגרמו נזקים כמו ספיגת העצם ועמדה לקויה של המקסילה. אני ממליץ לך להתייעץ עם אורתודונט וכירורג פה ולסת על מנת לשקול התערבות לצורך תיקון הצב בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות