בענין עקירה כירורגית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/12/2004 | 00:58 | מאת: ניצן

שלום ד"ר. לפני כשנה וחצי עקרתי שני שיני בינה בצד הימני של הלסת. באבחנה של רופאי מהצילום יש לעקור שני שיניים נוספות-צד שמאל. העקירות היו כירורגיות אך התבצעו ע"י רופא שיניים "רגיל". טראומת העקירה והכאבים העזים לא עזבו אותי זמן ארוך למדי.(כאבים חזקים מאוד -כשבוע. טראומה -עד עצם היום). מתשובותיך לשואלים אחרים הבנתי שהעקירה מומלץ שתעשה בידי כירורג. 1.) האם יש לך מישהו להמליץ? 2.) לאור האמור כיצד אני מברר האם הרופא שביצע בי את העקירה הקודמת לא פגע ב"מבנה האנטומי" (לפי לשונך) של הלסת. 3) מה הסיכוי שאעבור את אותו הכאב באם רופא כירורג יבצע העקירה. רב תודות-מראש.

09/12/2004 | 11:47 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לניצן שלום! לגבי רופא כירורג מומחה ניתן לקבוע תור בכל בי"ח בו ישנה מרפאת פה ולסת. ניתן גם בקופ"ח לברר האם ישנו כירורג פה ולסת המבצע את העקירות. על מנת לקבוע שאין סיבוכים יש לבצע צילום שלאחר העקירה ולבצע בדיקה קלינית שלך. לשאלתך האחרונה במידה ןמדובר בעקירה כירורגית מורכבת וארוכה ייתכנו כאבים שלאחר העקירה, אך שוב אני מדגיש כאשר העקירה נעשית בידי כירורג מיומן אחוזי הסיבוכים ומשך זמן הפעולה יורדים. בברכה ד"ר מיכה פלד.

10/12/2004 | 11:55 | מאת: ניצן

תודה רבה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות