השתלות שיינים דחוף

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/12/2004 | 11:40 | מאת: אסי

אני זקוק להשתלות 2 שיינים באיזורים 22 ו12 עברתי טיפול אורוטדנטי על מנת לפתוח מרווחים כדי להשים את 2 השיינים החסרות עלי לעשות 2 שתלים קדמיים בלסת עליונה האם זה כדאי ? או שישנה אפשרות אחרת יותר טובה ומה לדעתך יותר כדאי לי לעשות.? והאם שתלים במצב בריאות טוב למרות שהיה לי חיידק ואנמיה וטופלתי ממולץ לעשות בכול זאת לעשות? והאם יש לי עצם הסיברות גבוהה שיקלט השתל .? ןאם אפשרי לעשות 2 שתלים ביום אחד כמה זמן לוקח לעשות תניתוח הזה? מה הסיבות שבגללם יש סכוי ששתל נידחה ? אך לאפשר לשתלים להיקלט האם זה תלוי גם בי חוץ מעישון ואלכהול שיודע לי שאין אמור להפסיק עם זה יש עוד דברים שעלי להימנע מהם.? אשמח מאוד אם תסייע לי והאם אתה מכיר תרופא גיל יהודה ממרפאת שיינים שילה בנהריה? או רופאים אחרים שתוכל להימלץ לי עליהם ולרשום את ששמם כתשובה פה כדי שאוכל העזר בהם.? ומה לדעתך עדיף רופא פרטי או טיפול בקופת החולים לטיפול הזה..?

09/12/2004 | 12:10 | מאת: אסי שוב

אני זקוק להשתלות 2 שיינים באיזורים 22 ו12 עברתי טיפול אורוטדנטי על מנת לפתוח מרווחים כדי להשים את 2 השיינים החסרות עלי לעשות 2 שתלים קדמיים בלסת עליונה האם זה כדאי ? או שישנה אפשרות אחרת יותר טובה ומה לדעתך יותר כדאי לי לעשות.? והאם שתלים במצב בריאות טוב למרות שהיה לי חיידק ואנמיה וטופלתי ממולץ לעשות בכול זאת לעשות? והאם יש לי עצם הסיברות גבוהה שיקלט השתל .? ןאם אפשרי לעשות 2 שתלים ביום אחד כמה זמן לוקח לעשות תניתוח הזה? מה הסיבות שבגללם יש סכוי ששתל נידחה ? אך לאפשר לשתלים להיקלט האם זה תלוי גם בי חוץ מעישון ואלכהול שיודע לי שאין אמור להפסיק עם זה יש עוד דברים שעלי להימנע מהם.? אשמח מאוד אם תסייע לי והאם אתה מכיר תרופא גיל יהודה ממרפאת שיינים שילה בנהריה? או רופאים אחרים שתוכל להימלץ לי עליהם ולרשום את ששמם כתשובה פה כדי שאוכל העזר בהם.? ומה לדעתך עדיף רופא פרטי או טיפול בקופת החולים לטיפול הזה..? והאם שתל מקבל חלודה...?.

09/12/2004 | 19:40 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאסי שלום! השתלות דנטליות כתחליף לשיניים חסרות הינו פיתרון אידיאלי כי כך אין פגיעה בשיניים סמוכות לצורך שיקום השיניים החסרות. כשלונות בשתלים קיימים כאשר קיימים גורמים המסכנים את הריפוי באזור ההשתלות. לדוגמא: דלקות ומחלות חניכיים לא מטופלות, זיהום באזור ההשתלה , אי שמירה על הגיינה אורלית וכ"ד. כמו כן כל מצב המסכן ריפוי תקין של פצע כמו סוכרת לא מאוזנת , גם עישון מעכב ריפוי ולכן נחשב כגורם סיכון בהשתלות דנטליות. אנמיה איננה מהווה גורם סיכון. כמו כן אין זה עקרוני באם תעברי את ההשתלות במסגרת קופ"ח או מרפאה פרטית , מה שחשוב לדאוג שכירורג יבצע את ההשתלות שכן הוא יודע להתמודד עם סיבוכים במידה ויהיו כאלו וכן הינו בקיא בפרוצדורה יותר מרופא שיניים שאיננו מומחה. בהצלחה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות