נגישות
נגישות

טיפול בתינוק

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת, אנדוסקופיה של בלוטות הרוק ושתלים

02/12/2004 | 22:08 | מאת: הילה

שלום, לפני 10 ימים נולדו לנו תאומים (בן-בת). הבן נולד עם עיוות באוזן ובלסת אי -סמטריות(אבחון גנטיקאי) שהמליץ לעבור -אקו לב, אולטראסאונד כליות,כיס שתן, ועמוד שידרה- נמצאו תקינים.(בגלל חשד לתסמונת גולדהנר). לאחר התוצאות התקווה שזה רק סמן חיצוני ויזואלי . האם ניתן לטפל ברך הנולד כבר מגיל זה? מה עלינו לעשות? תודות מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
05/12/2004 | 16:45 | מאת: ד"ר מיכה פלד

להילה שלום! על פי תיאורך ככ הנראה מדובר בבעיה התפתחותית המכונה hemifacial microsomia שהיא פגם בהתפתחות האוזן ומפרק הלסת. הפגם הנ"ל יכול להופיע בכמה דרגות שונות ובשל חסר התפתחות המפרק הגורם לעיוות בצמיחת הלסת ועיוות הפנים, לכן יש צורך בטיפול. אמנם גילו של הרך הנולד צעיר ואין אנו מטפלים בגיל הזה , אך חשוב ביותר כי יהיה במעקב במרפאות המערבות רופא ילדים, אורתודונט וכירורג פה ולסת המומחה בעיוותי פנים ולסתות. לאחר בדיקה והערכת מידת החסר בהתפתחות המפרק יש להחליט על טיפול משולב. בביה"ח רמב"ם קיימת מרפאה המאחדת את שלושת ההתמחויות הנ"ל אשר תוכל לתת מענה לבקשתכם. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת, אנדוסקופיה של בלוטות הרוק ושתלים