השתלת שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/12/2004 | 22:16 | מאת: אסתר

שלום רב, חסרות לי כל השינים הקדמיות וחאני מאד סובלת מהחניכיים אני לא מסוגלת לאכול קר בכלל שאלתי היא מה אני יכולה לעשות בקשר לחניכיים ועקרונית כמה שיניים אפשר להשתיל האם יש הגבלה למספר שיניים? ודבר אחרון אני חרדה מרופא שיניים ברמות גבוהות מאד מה אפשר להציע לי? בתודה מראש אסתר

02/12/2004 | 12:17 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאסתר שלום! לשאלתך הראשונה כאבים כתגובה לקור הינם כאבים המגיעים מהשיניים עניין שיכול להגרם בגלל נסיגת חניכיים באזור השורשים, ייתכן וכאב הוא ממקור השיניים הנותרות בלסת ויש לבדוק את זה אצל רופ השיניים שלך. לשאלתך השנייה באופן העקרוני השתלות דנטליות אידיאליות הן שכל שתל בא במקום שורש של שן. אך עובדה זו משתנה כי לפעמים מבצעים שינויים הקשורים למיקום העצם וכמותה בלסת. ולעיתים בשיניים קדמיות שתל אחד מחליף שתי שיניים. הכל צריך להיות מתוכנן בתיאום עם הכירורג ורופא השיניים המשקם. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות