ניתוח לעקירה ושתילה של כל השיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

29/11/2004 | 13:00 | מאת: איציק

שלום! אני סובל מזה שנים רבות מבעיות חניכיים . הגעתי למצב שבו אני חייב לעקור את כל שיני ולבצע השתלה מחודשת של השיניים. קיבלתי שני הצעות משני רופאים שונים : האחד מציע לבצע ניתוח אחד שיכלול את שלב עקירת השיניים , ניקוי החניכיים והשתלת הבסיס לשיניים . השני מציע ניתוח שיכלול רק את שלב העקירה וניקוי החניכיים ורק כעבור זמן ריפוי של החניכיים (כחודש חודשיים ) נפנה להשתלת הבסיס לשיניים . שאלתי היא זו : האם עליי לבחור את הדרך המקוצרת תוך ידיעה שההתפתחות הטכנולוגית כיום מאפשרת לבצע זאת , או שמה ישנו הליך רפואי המחייב את זמן ההמתנה של ריפוי החניכיים?

01/12/2004 | 18:43 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאיציק שלום! שאלתך טובה אך אין עליה תשובה חד משמעית. כיום ניתן לבצע השתלות דנטליות מייד לאחר עקירות השיניים, אך זה לא נכון לגבי כל מקרה. העניין תלוי במצב השיניים והאם יש תהליכים דלקתיים בעצם בעקבות ריקבון שיניים שאז השתלה מיידית לאחר העקירה יכולה לסכן את קליטת השתל. לכן אם עוקרים ומחכים להחלמה הולכים על הצד הבטוח מהבחינה הזו, אך גם כאן יש חיסרון שמזמן עקירות השיניים להשתלות עצמן ניתן לאבד גובה של עצם הדרוש להשתלות וכמובן כל הפרוצדורה מתארכת. לכן אין לי תשובה חד משמעית יש צורך לראות אותך אישית, עם צילומי הרנטגן על מנת לתת לך תשובה חד משמעית לגבי המצב אצלך ומה הכי נכון בשבילך. לא מיותר לקבל חוות דעת נוספת. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות