בעיה במפרק הלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/11/2004 | 11:48 | מאת: ב.ק

בת 29 בריאה בד"כ לא מעשנת. יש לי בעיה במפרק הלסת אשר באה לידי ביטוי בקושי בפתיחה מלאה של הפה וכן כאשר כן מתאפשרת פתיחה מלאה הפה נפתח בזוית כאשר אופן הפתיחה הינו כמו האות S. הבעיה החלה לפני כשלוש שנים ללא קשר לאירוע מסויים (יכול להיות שהיה משהו ואנני מודעת או מקשרת) קמתי בבוקר ולא הצלחתי לפתוח את הפה לגמרי בכדי לצחצח שיניים. עם הזמן כאמור למדתי לפתוח אותו בצורת S. הייתי אצל מומחה לסת שהפנה אותי לפיזיותרפיה, שם עברתי כ- 10 טיפולים אשר הופסקו ביוזמת הפיזיוטרפיסט בשל הריוני המתקדם. הוא לימד אותי תרגילים לתירגול המפרק אך אנני מרגישה שהם עוזרים לי. שאלתי היא האם ניתן לטפל ו"לסדר" את הבעיה הזו ואם כן כיצד. אציין שכל כך התרגלתי לפתוח את הפה בצורה S שלצערי אני כבר עושה זאת אוטומטית, ויש לי "קנאקים" כל הזמן המפרק בזמן הלעיסה, לעתים זה כואב. האם פיזיותרפיה היא המענה לבעייתי ואם כן לאיזה טווח של זמן? אשמח למענה.

27/11/2004 | 20:47 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ערב טוב! תחילה עלי לציין כי טוב שאת מודעת לבעייה בפרק הלסת ופיזיותרפיה היא צורה טובה להתחיל טיפול. שנית הפתיחה בצורה של S לא אמורה להוות בעייה בשבילך כל עוד אינך סובלת מכאבים גם קליקים במפרק מעידים על כך כי קיימת פריקה של הדיסק באזור המפרק אבל כל עוד העניין הוא הפיך כלומר אין הגבלה בפתיחת הפה או נעילה של הפה במצב שכיח אין מה לדאוג. במידה וכן קיימים סמפטומים כנ"ל או כאשר הכאב בלתי נסבל יש לחשוב על פתרונות אחרים. כמו שטיפות של פרק הלסת או ניתוח. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות