כאבים באיזור סינוס מקסילרי משמאל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/11/2004 | 21:58 | מאת: שי

ד"ר נכבד ערב טוב לאחר בירור של חצי שנה בקשר לכאביםבאיזור סינוס מקסילרי משמאל הכולל צילום מערות האף בדיקת רופא שינים נורולוג הובחן שהבעיה לא בשינים אלא מדובר cluster headache . קיבלתי טיפול "אלטרול " שאלתי מה הקשר לכאיבים באיזור שן 27 לטיפול ובעלון המצורף רשום שזה נגד דיכאון מה הקשר לכאבים תודה שי

25/11/2004 | 19:55 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשי! cluster headache הינו כאב המערב בד"כ מחצית הפנים אזור של אוזן ועין בעיקר אך גם מתבטא בכאב בשאר אזורי הפנים הכאב הוא ממקור ווסקולרי ( של כלי הדם) ודומה בחלק מתכונותיו למיגרנה. נמצא שתרופות נוגדות דיכאון במינון הנמוך בהרבה מהניתן לטיפול בדיכאון משפיעות על כאבים מסוג הזה שכן הן משפיעות על שחרור חומרים במוח כמו חומר הנקרא סרוטונין המשפיע בין היתר גם על כלי הדם. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות