פצע שלא התרפא בשפתיים התגלה כסרטן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

31/10/2004 | 21:34 | מאת: איריס

ד"ר פלד שלום, מה שלומך. היום בביקור אצל הרופא הרדיולוג כשאני ממש כבר מיואשת הוחלט לבסוף במקום טיפול בירכיטרפיה על טיפול בהקרנה חיצונית כמו בפעם שעברה מכיוון שיש להם נסיון איתי בסוג זה של טיפול החשש הוא מהתופעות לואי הכלליות וכן נמק כיוון שחלק מהאזור שיוקרן כבר הוקרן בעבר הוא אמר לי שהוא לא רוצה להפחיד אותי אך הוא רוצה שאהיה מוכנה אני מקווה מאוד שיהיה בסדר הרופה אמר את צריכה להבין שאין בספרות מקרים כמוך!!! הוא ממש מגשש באפלה אני מקווה שהוא החליט את ההחלטה הנכונה ביותר עדין לא הבנתי ממש למה שינו את כל התוכנית מברכיטרפיה להקרנה חיצונית, האם בגלל שבברכיתרפיה משחררים כמות גדולה מאוד של קרינה בבת אחת ויכול להיות שהעור שלי לא היה עומד בזה הייתי רוצה לדעת את ההבדלים גם מבחינת עוצמת הקרינה למה אתה חושב שהוא מעדיף את השיטה השניה, זה נכון שבשבוע שעבר התקשרתי לרופא היסטרית כיוון שלא מצא חן בעיני שאהיה בחדר עם קרינה רדיואקטיבית שחדר בידוד יפריד ביני לבין אנשים חשבתי שיכולות להיות לזה השפעות חמורות על הגוף שלי אם פעם אזכה ללדת יכולים להיות שינויים גנטיים חשיפה שכזאת וגם חלקים רדיואקטיביים בשפה חשבתי שהרדיואקטיביות יכולה בקלות להתפזר ליותר שטחים מאשר בהקרנה נקודתית כנראה שאני ממש בור בעניין אך אני לא יודעת אולי שיחה היסטרית זו שינתה את תוכנית הטיפול השבוע יזמנו אותי לסימולציה אני עדין לא יודעת מתי ממש מתחילים וכמה טיפולים להתראות בברכה איריס

01/11/2004 | 22:55 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאיריס כיוון שאינני מכיר את כל המקרה שלך על בוריו ולא ראיתי בפועל את הכיב בשפה, קשה לי לומר למה הוחלט כך או אחרת. כפי שציינתי ברכיתרפיה מאפשרת כמות קרינה גבוהה יותר לאבר ממוקד. ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות