עקירת שיני בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

13/10/2004 | 14:03 | מאת: ליאורה

שלום אני בת 24 ובצילום שיניים שעשיתי והרופא שיניים אמר שיש לעקור לי 4 שיני בינה שכן הן צומחות בצורה אופקית ולא בצורה רגילה וזה יכול להזיק לשיניים האחרות ובנוסף נאמר לי כי יש לעקור שן אחרת בעקירה כירורגית שאלתי היא האם זה באמת חייב לעקור את כל 4 שיני הבינה ואם באמת זה חייב אז האם יש אפשרות לעשות את הכל בבת אחת כי זה קשה לבוא כל פעם לעקירה ולקבל נפיחות ואולי גם אנטיביוטיקה ?

13/10/2004 | 19:38 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ליאורה שלום! באופן כללי אין מניעה לעקור את כל 4 שיני הבינה בפגישה אחת, אך העניין בד"כ קשה למטופל את צריכה לקחת בחשבון כי הפה יהיה פתוח זמן רב וכי הנפיחות ותחושת האי נוחות לאחר העקירות תהיה בכל הפה. בד"כ אני ממליץ לעקור בכל פעם צד אחד ( 2 שיניים בכל פגישה). לגבי נחיצות העקירות, שיני בינה יש לעקור רק במידה והן סופגות או פוגעות בשיניים הסמוכות או אם הן גורמות לדלקות בחניכיים או כאשר הן עששתיות . על מנת לתת לך תשובה קונקרטית יש לראות אותך ואת צילומי הרנטגן, במידה ואת מעוניינת בייעוץ נוסף אנא פני בטל 8542345 לקביעת תור. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות