TMJ ודלקת חניכיים כרונית - האם יש קשר?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/09/2004 | 23:19 | מאת: יעל

שלום רב, רציתי לדעת האם יש קשר בין בעיה המפרק TMJ לבין דלקת חניכיים כרונית. תודה. תודה.

27/09/2004 | 12:48 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום! אין קשר בין בעיות במפרק לדלקות בחניכיים. בברכה ד"ר מיכה פלד.

27/09/2004 | 23:03 | מאת: יעל

תודה ד"ר פלד על תשובתך. אולי לא הסברתי את עצמי היטב, אנסה שוב: נאמר לי שהבעיה במפרק הלסת נובעת מהידוק ושחיקה של השיניים בלילה, ואף הומלץ לי על סד (שבנתיים לא עשיתי). באתר האינטרנט של האיגוד הישראלי לפריודונטיה קראתי את הדברים הבאים: "שחיקה והידוק שיניים גורמים להפעלת כוח יתר על מנגנון הלעיסה ועלול להחיש את קצב ההרס של השיניים ושל החניכיים התומכות בשיניים. ניתן לטפל בשחיקת השיניים והידוקן, להקטין או לעצור את הנזק הנוצר." מתוך כך עשיתי את הקשר. אשמח לשמוע שוב את דעתך.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות