כתמים לבנים על הלשון.

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

09/09/2004 | 09:01 | מאת: יהודית

שלום רב אני בת 50 , מזה כחצי שנה ישל לי כתמים לבנים על הלשון- נקודות לבנות.אני אישה בריאה לא מעשנת ולא נמצאת בסביבה מעשנת.נוטלת באופן קבוע מזה כשנתיים אקטיבל לגיל המעבר.זה לא זיהום פטרייתי ניסיתי את המשחה בהמלצת רופאת המשפחה וזה לא עזר.זה לא כואב וזה לא מפריע אבל זה לא נשאר באותו גודל עושה רושם שזה קצת גדל אבל לא בטוח.בעבר הייתה לי נטייה לכולסטרול והערכים הסתדרו עם תזונה נכונה. אין לי שום בעיות עיכול או בעיות אחרות.(אני גם אישה שלווה בדרך כלל). אשמח לייעוץ ולהכוונה.

09/09/2004 | 16:33 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! כתמים לבנים על גבי הלשון יכולים לאפיין מחלות של העור והמוקוזה האורלית כמו ליכן פלנוס. צריך לבדוק מהו אופי הכתמים והאם הם מתגרדים או לא. במידה והינך גרה באזור הצפון אני ממליץ לך להבדק במרפאתינו לקביעת תורים טל 8542345 - אורנה. בברכה ד"ר מיכה פלד

10/09/2004 | 18:37 | מאת: יהודית

ד"ר מיכה פלד שלום בהמשך לתשובתך, הכתמים לר מגרדים ולא מתגרדים ואני גרה באיזור ירושלים. אם נגעת בנושא העור- אין לי שום מחלת עור, למעט שני כתמים לבנים שהופיעו לפני כ- שלוש שנים מתחת לגבות- דבר שאובחן על ידי רופא עור כתוצאה של כולסטרול. הכתמים נצרבו ולא חזרו , כמובן עם שמירה על ערכי הכולסטרול. בתודה ובברכה, שנה טובה, יהודית

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות