קשירת שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

27/07/2004 | 08:58 | מאת: שרה ל.

האם מוכר טיפול חדשני של שזירת שיניים בחוט - הרופא שלי הציע טיפול כזה בלסת התחתונה על מנת לשמר שיניים שמתנדנדות זמן רב. האם יש סיכונים בטיפול כזה? תודה.

31/08/2004 | 10:12 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! שיניים תחתונות ניידות לרוב בגלל מחלת חניכיים מתקדמת המתאפיינת בהצטברות אבנית וספיגת עצם סביב השורשים בגלל זיהום כרוני. יש טעם לקשור את השיניים הניידות יחד ע"י חוט מתכתי המודבק בחומר מרוכב בצד הפנימי של השיניים, כל זאת בתנאי שתבוצע פעולה של ניקוי אבנית והקצעת שורשים ע"מ לעצור את תהליך אבדן העצם התומכת. אין סיכון בביצוע פעולה זו מאחר ומדובר בהצלה של שיניים שברוב המקרים יגיעו לעקירה ללא טיפול זה. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות