השתלות ללא ניתוח

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/07/2004 | 13:21 | מאת: שלום

רשת מסויימת מפרסמת באופן אגרסיבי חידוש טכנולוגי של השתלות ללא נתוח הרמת פלפ וללא תפרים וכל זאת בפגישה אחת ( אפשרי בהרדמה כללית) בה גם משתילם עצם ושתלים ומרכיבים את הכתרים "להתעורר לאיכות חיים חדשה " כהבטחתם. רופא השיניים הפרטי שלי טוען מנגד שלא ניתן (למעט מיקרים חריגים ובודדים) לבצע השתלות ללא פתיחת החניכיים וכן יש צורך להמתין עד 6 - 9 חודשים לקליטת העצם והשתלים ( בלסת עליונה ) עד לחשיפתם - שמצריכה שוב תפרים תהליך ארוך ומייגע לכל הדעות. מי צודק ? ומי מטעה?.

31/08/2004 | 11:48 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! אין אפשרות לבצע שתלים ללא חתך לפתיחת החניכיים וחשיפת העצם. באופן עקרוני קיימים מקרים בהם אפשר לבצע השתלות דנטליות ומייד לאחר מכן להעמיס על השתל את הכתרים , דבר זה אפשרי במקרים ספציפים מאד וכולל בתוכו את הסיכון לכישלון השתלים. בד"כ מחכים 3 חדשים בין ההשתלה להרכבת הכתרים בלסת התחתונה ו6 חדששים בלסת העליונה , אך כל מקרה לגופו. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות