טעם מתכתי, קשר ציסטי ובלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/07/2004 | 19:34 | מאת: אייל גזית

שלום רב הנני בן 33. ב 3 חודשים האחרונים אני מרגיש קצת אי נוחות בגרון וגם טעם מאוד מוזר. לעתים במשך ימים יש טעם מתכתי ולעתים מלוח. רופא שיניים בדק ולא מצא משהו רלוונטי. צילום סינוסים תקין. אא"ג שלח אותי לUS וביצעתי היום אלטרא סאונד של הצוואר . בבדיקה רשום כך: בלוטת מגן לא מוגדלת קשר ציסטי 2 מ"מ באונה שמאלית קשר ציסטי לא צלול 3 מ"מ באונה ימנית בלוטות רוק תת ליסתיות ופרוטיסיים תקינים. בלוטות לימפה בודדות בצוואר עליון דו צדדי צמוד לפרוטיסיים מימין 9 מ"מ ומשמאל 8 מ"מ ללא וסקולריזציה פתולוגית. האם זה בסדר? האם קשר ציסטי לא צלול זה לא משהו בעייתי? האם הבלוטות לימפה בצוואר עליון זה לא מדאיג? אני קצת בחששות. יש מה לדאוג מהתוצאות? והאם יש אולי הסבר לטעם המלוח/מתכתי ואי נוחות בפה /גרון? תודה על העזרה!

31/08/2004 | 12:41 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! אין קשר בין הממצאים הנ"ל לבין טעם מתכתי / מלוח בפה. הקשריות בבלוטת התריס יכולות להצביע על ציסטות בבלוטה ולצורך אבחנה יש לבצע ניקור של הציסטות בבלוטה. לקבלת אבחנה סופית. הקשריות בצוואר לא בהכרח קשורות לממצא בבלוטת התריס אך אין לשלול קשר במידה והממצאים בבלוטת התריס יהיו שונים. עליך להיות במעקב סדיר אצל הרופא המטפל. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות