פצעים בפה ובמיוחד בשפתיים-מיואשת מיואשת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/07/2004 | 22:27 | מאת: מרגלית

שלום רב מזה שבוע ימים יש לי פצעים על השפתיים ובתוך חלל הפה ולשון לבנה בתחילה הדבר נחשד לאפתות וקיבל את הטיפול המישחתי. יום רביעי ראה אותי רופא במחלקת פה ולסת בבית חולים,וקבע הסיפור מתאים להרפס עם זהום בשפה וכנראה גם אפתה או יותר בפה. המישחה שקיבלתי הינה :כלורהקסידין לאסר. לכיום הפצעים על השפתיים מדדממים -ניראים רע בפה יש הקלה מסוימת בהרגשה עדיין לא אוכלת רק שותה עם קשית עלי לציין אני חולת קרהון. שאלותי האם מצב השפתיים נורמלי להרפס? וומה אפשר ולתת להקל ולהטיב עם המצב. בתודה מרגלית

31/08/2004 | 12:13 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! מחלת כרוהון אכן יכולה להתבטא בחלל הפה כאפתות. לפעמים ריבוי נגעים מסוג אפתות בפה יכולים לבלבל עם הרפס. יש לבצע משטח על מנת לאבחן נוכחות של הרפס וטיפול בהתאם במידה ומדובר בריבוי אפתות בפה ע"ר כרוהון יש לגשת לרופא פנימאי על מנת לטפל במחלה הבסיסית. בברכה ד"ר מיכה פלד.

06/02/2007 | 17:52 | מאת: יוני

אני שבוע לאחר עקירת שן בינה כלואה, מיד לאחר הניתוח הופיעה אפתה ענקית באזור בית הבליעה. רציתי לדעת עד כמה זה גרוע לעשן בנסיבות הספציפיות שלי?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות