יובש בפה ולא מסכרת , אולי בעיה בבלוטות הרוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/07/2004 | 00:02 | מאת: שיבולת

בעיה לאישה כבת 58 שנה, הסובלת במשך שנים רבות מיובש בפה, הבדיקות מראות שאין לה סכרת. רופאה חדשה שבאה למרפאה אמרה לה שיכול להיות שיש לה סתימה בבלוטות הרוק. שאלתי היא מה ניתן לעשות כדי לעזור לה? האם יש טיפול הומהופתי? אודה לכם על תשובות. תודה שיבולת

31/08/2004 | 10:16 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! יובש פה בגיל מבוגר נובע מאחת מהסיבות הבאות: 1. טיפול תרופתי על ידי תרופות להורדת ל.ד כנגד דיכאון, הרגעה ועוד. 2. סוכרת שעולה בשכיחותה בשנים האחרונות. 3. כתוצאהשל מחלות על רקע חיסון עצמי הפוגעות בבלוטות הרוק ובבלוטות הדמע ואז יש הרס של יחידות ההפרשה של הבלוטות הגורמות ליובש מלווה לעיתים גם במחלת פרקים ולכן יש לברר במשולב אצל רופא פנימי ורופא פה ולסת. סתימה של בלוטת רוק אחת לא תגרום ליובש פה היות ויש עוד בלוטות המפרישות . לכן הבעייה איננה חסימה מכאנית. בברכה ד"ר מיכה פלד.

31/08/2004 | 23:12 | מאת: שיבולת

לד"ר מיכה שלום, תודה על התשובה, אבל הבעיה נפתרה מעצמה, הכל בסדר. תודה וברכות לשנה טובה שיבולת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות