הענבל שבפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/07/2004 | 15:54 | מאת: אילנה

שלום, שמי אילנה כיום אני בת 18 כשהייתי כבת 8 עברתי ניתוח שקדים שבמהלכו כרתו לי ללא ידיעתי את הענבל שבפה וללא ידיעת אימי כיום כאשר בגרתי אני לא מבינה לא עשו לי דבר שכזה גם אמא שלי ודוד שלי עברו אותו ניתוח ולהם לא כרתו את הענבל שאלתי אליך אם כן מה התפקיד של הענבל בפה עד כמה זה משפיע? אני מאוד אוהבת לשיר אף על פי שאין לי קול של זמרת האם זה נובע מכך שאין לי ענבל דבר זה מאוד מפריע לי את הניתוח עברתי בחיפה בבית החולים חורף אשמח אם תענה לי בהקדם האפשרי בתודה ענקית אילנה .פ. (האם יש לכך עילה משפטית?!)

13/07/2004 | 13:15 | מאת: מרי

שלום לך, ביתי נולדה ללא ענבל ובגיל שנה השתילו לה ענבל בהדסה עין כרם, ללא עינבל יש בעיות בדיבור, זה נקרא ענפופ, הדיבור יוצא דרך האף. האם השתילו לך ענבל בגיל מאוחר יותר לא ברור לי? להתראות מרי.

19/07/2004 | 16:14 | מאת: אילנה

שלום מרי, אין לי ענבל עד עצם היום הזה ואני לא מדברת מהאף, הקול שלי נורמלי לגמרי אני חושבת שזה מפני שרק בגיל 8 כרתו לי אותו במהלך ניתוח שקדים שעברתי הבעיה שלי היא האם זה מגביל אותי מבחינת לשיר?! איזה רשות הייתה להם לכרות לי אותו ללא אישורי או של אימי לפחות!

31/08/2004 | 10:26 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! כריתת הענבל לא אמורה לפגוע בכישורי הזימרה שלך. אך היא יכולה להפריע בדיבור ובאכילה במידה והכריתה הייתה נרחבת, אך אני מניח שלא כך הדבר. בכל מקרה אין מה לעשות בנדון ובמידה ויש בעיות יש צורך לפנות לקלינאית תקשורת. במסגרת המפאה לחך שסוע ישנה קינאית תקשורת בשם מאיה המתמחה בבעיות בדיבור. לקביעת תור לאיילה טל 8542265 .

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות