דילמה לא קטנה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/07/2004 | 00:01 | מאת: ליה

לדוקטור שלום רב. בת 30 ,עומדת לסיים תוכנית מקיפה של שיקום הפה(חידוש טיפולי שורש עקירות בינה וכו'). בצד שמאל עליון חסרות שלוש שיניים מאחר ועקרתי אותן לאחר שנירקבו אין מקום לכתר ונותרו בפני 2 אפשרויות האחת שתלים-לא בא בחשבון נכון לעכשיו מפחדת... השנייה-פלטה עם תיק תק האם האופציה הזאת כדאית?הרופא אמר לי שיצטרך להרוס לי 2 שיניים על מנת להדביק אותה ושזה יראה יפה באותה מידה כמו שיניים אמיתיות כדאי??? עוד אציין שרופא אחר באותה מירפאה אמר שעדיף שאשאר בלי שיניים מאשר לעשות פלטה... תודה מראש על תשובתך

31/08/2004 | 10:34 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! לאישה צעירה,מבחינה תפקודית ואסתטית חשוב שיקום אנטומי ותפקודי מלא הכולל נכון להיום שתלים בלסת העליונה אזור אחורי אח"כ ביצוע שתלים. במידה ואין מקום לשתלים יש צורך בהרמת סינוס ואח"כ שתלים. במידה והנך סובלת מחרדה דנטלית יש אפשרות לבצע את הניתוח בהרדמה כללית. ובאותו ניתוח לבצע השתלת עצם ושתלים. בכל מקרה פתרון של השחזת שתי שיניים בריאות וביצוע תותבת חלית או השארת המצב ללא שיקום אינם מומלצים לאישה בגילך. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות