מי השתיל עצם בלסת עליונה קדמית????????????????..

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

07/06/2004 | 21:10 | מאת: עירית

שלום היתי מעונינת לדעת האם מישהו עבר ניתוח להשתלת עצם בלסת עליונה קדמית? אם כן אשמח מאוד לדעת פרטים כגון מהלך הניתוח תהליך ההחלמה וכמובן מי הרופא שביצע את הניתוח? בתודה עירית

08/06/2004 | 21:16 | מאת: ד"ר מיכה פלד

השתלת עצם באזור קדמי של לסת עליונה הינה פעולה שכיחה מאחר ומדובר באזור שבו העצם דקה ולכן בדר"כ יש לבצע עיבוי עצם לצורך השתלה עתידית האפשרויות הקיימות 1. שימוש בעצם אותוגנית(עצם מאתר אחר אצל המטופל) למשל מאזור זווית הלסת או הסנטר 2. שימוש בעצם חילופית (בע"ח, עצם סינטטית) ניתוחים אילו מבוצעים בהרדמה מקומית שלב הריפוי הוא כ4 עד 6 חודשיים ואז ניתן לגשת לשלב החדרת השתל עצמו

11/06/2004 | 22:08 | מאת: אילה

האם השתלת עצם בלסת עליונה מתאימה לכל אחד.???

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות