חוסר רוק בפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/05/2004 | 01:36 | מאת: אסף

שלום ד"ר פלד, עברתי הקרנות לאיזור הראש והצואר לפני כ-20 שנה, ומאז יש לי יובש מוחלט בפה עקב הריסה טוטאלית של בלוטות הרוק. תופעות נוספות: לסתות "נתפסות" בעת פתיחת פה, קליקים ועוד. שאלתי: האם הרפואה התקדמה בנושא תחליפי רוק? כל מה שנסיתי בעבר לא עזר. האם יש לך המלצה על משהו חדיש? האם ניתן לטפל בתפיסת הלסתות? מה עלי לעשות? תודה

08/06/2004 | 21:56 | מאת: ד"ר מיכה פלד

בעיתך מוכרת וידועה ישנם בשוק מספר תחליפי רוק ללא עדיפות מסוימת ,כמו כן ישנו תכשיר חדש GEL CLAIR הנותן הגנה על רקמות הרכות בחלל הפה כתוצאה מאובדן שיניים יכולה להיגרם בעיית מפרקים לכן במידה ויש כאבים ואו בגבלה בתנועה מומלץ לפנות למרפאות חוץ פה ולסת לצורך איבחון וטיפול

29/06/2004 | 23:43 | מאת: כ.

המלצה: עבור חוסר רוק מומלץ לקחת תרופה שנקראת "סאלאגן",שזו תרופה מאוד יקרה,ולכן צריך אישורים מיוחדים כדיי לקבלה,אבל אם אתה הנך או היית חולה סרטן, אז היא מגיעה לך בסיבסוד של קופת-החולים. אך תרופה זו היא נהדרת ליצירת רוק.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות