ניב כלוא

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

13/05/2004 | 01:07 | מאת: שי46

לאחר כאבים בעקבות צמיחת שיני בינה, ערכתי צילום פנורמי. הרופא מצא כי עליו לשלוח אותי לבי"ח לצורך המשך טיפול מכיוון ששיני הבינה סמוכות מדי לכלי הדם של הלסת? מה עושים אך הדבר המפחיד היה כי נמצא "ניב כלוא" שן שלא יצאה מעל השיניים העליונות בתוך הלסת. הוא טען שאיננו יודע מה זה, אך יש סביבו משהו גרמי? מה זה ניב כלוא? האם ואיך בכלל מוציאים כזה דבר? זה די מפחיד... לפחות אמרו לי שאני צריך להרגיש מיוחד.

16/05/2004 | 22:11 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשי שלום, לפי הבנתי מסיפור המקרה שיניי הבינה התחתונות שלך סמוכות לעצב וכלי דם העובר בתעלה המנדיבולרית וכן מומלץ שעקירות אילו התבצעו ע"י כירורג פה ולסת על מנת להקטין את אחוז הסיכוי לפגיעה בעצב זה הנותן תחושה לשפה תחתונה. ניב כלוא(ניב שאינו בקע לחלל הפה) הינו דבר שכיח בלסת עליונה ולרוב במידה ואין סימפטומים של כאב או סימנים לפתלוגיה מקומית(למשל ציסטה ) אין צורך בטיפול אלא במעקב בלבד. במידה וישנה פתלוגיה מקומית מומלץ לעקור שן זו לכן כדי לפנות למרפאות חוץ פה ולסת על מנת לקבל את האיבחון והטיפול הדרוש

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות