שברים בצד הימני של הפנים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

10/11/2016 | 12:41 | מאת: דני

שלום שאלתי, לאיזה תחום משויך טיפול בשברים בפנים? בילדות קבלתי כדורגל ישירות לאיזור הלחי הימנית, לא הלכתי למרפאה ואין תיעוד. מאז יש לי אסימטריה בפנים כשהצד הפגוע הימני יותר קטן משמאל. יש לי רגישות בלחי, במפרק ימין, רואים חסר משמעותי בלחי ימין לא יודע אם עצם או רקמה, עין ימין שקעה למטה ונראה רטרקציה. יש לי סחרחורות וכאבים בלסת . איך מטפלים בזה? תודה. נ.ב- יכול להיות שהיו שברים שהתאחו

14/11/2016 | 21:24 | מאת: ד"ר הילה קליין

דני שלום עפ התיאור שלך ייתכן ושברת את עצם העול ( עצם הלחי / הזיגומה) . סביר להניח שהשבר התאחה מזמן וכעת ישנו עיוות בפנים כתוצאה מעמדה לא נכונה ואיחוי לקוי. עצם זו מהווה גם חלק מארובת העין ועל כן תתכן שקיעה או עמדה אחורית של גלגל העין. בד"כ יש צורך בביצוע צילום CT של הפנים וארובות העיניים לפעמים בהדמיית תלת מימידית. ולאחר מכן תכנון ניתוח . מומלץ לפנות לאחת ממחלקות פה ולסת בערים הגדולות אשר יש לרופאיה נסיון גדול בטיפול בטראומה של עצמות הפנים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

15/11/2016 | 00:23 | מאת: דני

אני בכללית, לאיזה בית חולים אפשר לפנות?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות