כאב באוזן שמאל/לסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/10/2016 | 13:47 | מאת: ברוך

שלום דוקטור, אני סטודנט לרפואה בחו''ל, בריא בד''כ. מזה כשבועיים אני סובל מכאב חד ביותר בtemporomandibolar joint בצד שמאל. אינני בטוח אם הסיבה לכך היא מזון (אגוזים) שאכלתי או שהכאב החל ללא סיבה. פרט נוסף שאולי הוא בעל חשיבות הוא שבשנים האחרונות בזמן לעיסה, הלסת שלי עשתה מין רעש (popping) ומאז שהחלו הכאבים, התופעה נעלמה כלא הייתה. הכאב חזק במיוחד כשאני מתעורר בבוקר, כנראה מכיוון שהלסתות שלי ננעלות בעוצמה רבה כשאני ישן. בעצת חבר רופא, לקחתי אטופן שעזר מאוד במיסוך הכאב, אך הוא אזל ו במדינה בה אני לומד, אין להשיג אטופן. רופא המשפחה שלי רשם לי ארקוקסיה שלא ממש עוזרת נכון לעכשיו. התור שנקבע לי לרופא מומחה הוא רק בעוד 3 שבועות. אני לא יודע אם לשייך את הכאב לדלקת אפשרית באוזן או לTMJ. הכאב מאוד מגביל למעט מדאיג אותי. האם לדעתך כדאי לשקול טיפול אנטיביוטי? או אפילו לגשת למיון ("ולדלג" על זמן ההמתנה לרופא מומחה)? תודה רבה ושבת שלום

29/10/2016 | 21:39 | מאת: ד"ר הילה קליין

ברוך שלום ככול הנראה הכאבים נובעים מעומס על המפרק וכיוון שהכאבים מחמירים בבוקר, סביר להניח שאתה מהדק שיניים בלילה. הפתרון הטוב ביותר הוא לפנות לפזיותרפיה למפרק הלסת ניתן ללכת גם לכירופרקט העוסק בנושא זה. ולבצע סד לילה אצל רופא השיניים. אנני יודעת האם בחול ישנה גישה עבורך למרפאה המטפלת במפרקי לסת לקבלת טיפול ואבחנה משלימים. הטיפול במפרק איננו יחיד . אין מקום לטיפול אנטיביוטי שכן אין מדובר בזיהום בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות