כאבים חזקים באזור השתל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/08/2016 | 16:33 | מאת: מהמ"ז

שלום רב ד"ר קליין, לפני שלושה חודשים הוכנסו לי שני שתלים צמודים זה לזה במקום זבו נחקרה שן לפני כמה שנים, בלסת התחתונה. לפני כשבועיים הגעתי למרפאה כדי לבצע חשיפה של שהתלים, ואכן זה מה שנעשה עם הרדמה מקומית. ובאותו יום הורכבו מעין מכסות לכל אחד משני השתלים. יום לאחר מכן התחלתי לחוות רגישות מעל אחד משני השתלים, אני מרגיש כאב קל עד בינוני במגע עם הלשון. אתמול הגעתי למרפאה כדי לקחת מדידות (במטרה להרכיב את הכותרות הקבועות בעוד 10 ימים). כשהקופאה ניסתה להסיר את המכסה של השתל הרגיש הרגשתי כאבים עזים, ואז שמה הרדמה, שלא עזרה כל כך להפגת הכאבים. התחילה להבריג את הבורג.. ולנסות לקדוח בתוכו, לא הבנתי למה... ובסופו של דבר יצאתי כשאחד השתלים מכוסה במכסה כלשהו, והאחר (הכואב) נותר ללא כל מכסה... ולאחר עבור ההרדמה החלו כאבים חזקים במיוחד (והם אפילו יותר חזקים מהכנסת שני שתלים לפני שלושה חודשים). אני עם משככי כאבים זה יומיים, והחלטתי, על דעת עצמי, לקחת מוקסופן, החל מהיום. 1. האם זה אופייני להרגיש כאבים בשלב המדידות? (לפני כן לא היו שום כאבים) 2. למה, לפי דעתך, הרופאה השאירה את השתל הכואב חשוף? 3. האם, חלילה, כאבים בשלב זה, יכולים להורות על כשל? אנא תשובתך, בברכה

11/08/2016 | 15:36 | מאת: ד"ר הילה קליין

כאבים באזור השתלים עשויים להעיד על כישלונם. אך ישנם כאבים העשויים לנבוע מדלקת חניכיים באזור הכיפות. יש לבצע צילומים ולבדוק אצל הרופא/ה שביצע את השתלים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות