מה זה יכול להיות?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/05/2004 | 23:18 | מאת: טולי

ערב טוב! בני ן ה18 כשהיה הן 15 נפל ושבר 3 שינים קידמיות בשן אחת יש כתר וב2 האחרות השלמה,לפני כחודשיים היינו אצל רופאת השיניים והיא שאלה אותו .אתה יודע שיש לך חניכיים לבנות ,? וקראה לי פנימה .מאחר שהסברנו לה שאולי מגיני השינים שהוא שם בפה ,בזמן שהוא מתאגרף יכול להיות שהם מפעילים לחץ.וככה זה חלף עבר ,אתמול באקראי שאלתי ובדקתי וראיתי שלא עבר כלום.והוא לא שם תמגינים בשיניים .אני מאוד דואגת כי שמעתי שזה סימן של לוקמיה אלוקים ישמור.לקחת לרופא בטוח שאקח אבל לבנתיים .מאיזה סיבות זה בא? אולי חוסר באיזשהו מזון??או הכי פשוט זה דלקת בחניכיים? תודה רבה מראש

08/05/2004 | 21:57 | מאת: ד"ר מיכה פלד

חניכיים לבנות יכלות להוות סימן ללחץ על אותו אזור כתוצאה ממגן שיניים ואו שיקום(כתר) הגורם גירוי מתמיד באזור זה מכן להגיע למסקנה שמדובר בלוקמיה זהו צעד גדול. בכל מקרה ניתן לשללו זאת ע"י פניה לרופא כללי ולבצע את בדיקות הדם הדרושות. ממולץ אף לפנות לרופא כירורג פה ולסת על מנת לאבחן העם מדובר בפתלוגיה של החניכיים ואז אף ניתן לבצע ביופסיה מאזור זה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות