הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

10/06/2016 | 12:11 | מאת: רעות

אני צריכה לעבור שתל בקרוב נדע אם אצטרך הרמת סינוס או לא . רציתי לשאול מה ההבדל בין הרמה פתוחה לסגורה בפעולה ובמסובכות ההחלמה והאם עושים את זה במעמד ההשתלה?

24/06/2016 | 05:15 | מאת: ד"ר הילה קליין

רעות שלום בהרמת סינוסים משתילים עצם בחלל הסינוס המקסילרי לצורך החדרת שתלים. הרמה פתוחה - ניתוח שבו פותחים פתח בקיר הסינוס החיצוני ומשם מבצעים את ההשתלה. כאן בעצם רואים ישירות מה קורה בסינוסים. בהרמה סגורה ניגשים מהאזור בו מתכוונים החדיר את השתל ועי מכשיר מיוחד בעצם " שוברים " את רצפת הסינוס ודוחקים אותה למעלה. הניתוח הזה הוא מוגבל מבחינת כמות העצם הניתנת להחדרה לסינוס ומבוצע במקרים בהם אין חסר רב של עצם. השאיפה היא להחדיר את השתלים בזמן הניוח עצמו וזאת כתלות בכמות העצם ההתחלתית. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות