התלבטויות בנושא שתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/04/2016 | 00:30 | מאת: מהמ"ז

שלום בלסת תחתונה עסרה לי שן, בגלל שנמקום גדול יחזית הרופאה הציעה לעשות שני שתלים במקום אחד. לפי צילום הסי טי נראה כי מצב העצם בלסת הוא גבולי לביצוע ההשתלה. (השן חסרה מזה 10 שנים). הרופאנ החליטה כי אין צורך להשתלת עצם . 1. האם באמת יש עדיפות רפואית לשני שתלים במקום אחד? 2. האם 3 חודשים הם תקופה מספקת לאיחוי העצם עד להרכבת הכתרים? 3. האם החלטת הרופאה שלא להשתיל עצם בלסת יכולה להיות נכונה? 4. אם השתל נופל, מכל סיבה שהיא, האם הרופאה תהיה אחראית לכל העלויות של השתלה חוזרת, או שיחולה חייב לשאת באחריות או בחלק ממנה? 5. במקרה הנ"ל (4) האם ניתן להבריג את השתל מיידית לאחר שמוציאים אותו שו שיש לחכות לתקופה מסויימת להחלמה? בברכה

05/05/2016 | 08:46 | מאת: ד"ר הילה קליין

מבלי להכיר את פרטי המקרה כאשר ישנו חסר של טוחנת וישנו מספיק מקום לבצע שני שתלים עדיף לבצע שניים מאשר שתל בודד. הכל בהנחה שיש מספיק מקום. לגבי השתלת עצם תלוי בכמות החסר. על מנת למזער נזקים בתחום ההשתלות יש לפנות לרופא/ה מומחה/ית בכירורגית פה ולסת או בניתוחי חניכיים, בעלי רשיון מומחה של משרד הבריאות. כך אפשר כמעט להבטיח שהטיפול הניתוחי יהיה ראוי ונכון. במידה והרופא/ה אינם מומחים בעלי רישיון מומחה עליך לפחות לקבל המלצה ממספר רב של מטופלים עם מצב זהה לשלך שטופלו ומרוצים על מנת לדעת האם סיכויי ההצלחה של הטיפול סבירים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות