סוגים שונים של שתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/02/2016 | 00:07 | מאת: סיגל

כדי לעבור השתלת שיניים ללא הרמת סינוס מצאתי ברשת כמה פתרונות בלייד, סובפריסטל, להב, זיגומה, פטריגואיד. מייעוץ עם רופא שיניים הבנתי כי שיטות אלו חדשניות ומעטים הרופאים אשר יודעים לבצעה בהצלחה. האם תוכלו להאיר עיניי בהבדלים בשיטות ומהי השיטה העדיפה כאשר קיים חוסר עצם וכאשר הרמת סינוס היא בעייתית. תודה.

06/03/2016 | 23:41 | מאת: ד"ר הילה קליין

סיגל שלום תחילה אומר שניתוח להרמת סינוס הינו ניתוח בטוח עם סיכויי הצלחה גבוהים ודרגת סיכון נמוכה , כל עוד נעשה בידי כירור/ית פה ולסת מומחה/ית. היתרון הגדול בביצוע הרמת סינוס הוא שימור נפח העצם ומניעת אטרופיה ו"העלמות" הלסתות המחוסרות שיניים. כלומר כל עוד יש בלסת שיניים או שתלים הספיגה שלה מועטת באזורים הללו. הפתרונות שהעלית כמו שתלים זיגומתיים = שתל ארוך המוחדר בעצם הלחי או שתלים פטריגואידלים = שתלים המוכנסים באזור אחורי מאחורי הסינוסים בלסת העליונה הינם פתרונות לטיפול בלסתות אטרופיות = לסתות ספוגות בכל ממדדיהן אשר גם אם נבצע בהן ניתוח הרמת סינוסים לא יהיה ניתן להרכיב שיניים עג השתלים שיוחדרו בהן והן דורשות שתלים ארוכים במיוחד המוחדרים באזורים שבד"כ לא מחדירים בהם שתלים. המלצתי לך להתייעץ עם כירורג/ית פה ולסת ולקבל חוות דעת לגבי הפתרון היעיל ביותר למצב הלסת שלך . אין שיטה אחת יותר טובה מהשנייה , הכל תלוי במקרה הנדון ומה הכי מתאים למצב הלסתות שלך. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות