אי השלמת שן חסרה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/02/2016 | 18:55 | מאת: משה

שלום. ביצעתי עקירה לשן 46 לפני כחודשיים. כיום אני מצליח להסתדר עם בלעדיה. בתייעצות עם הרופא שיניים נאמר לי שבמידה ולא אשלים את השן באמצעות שתל יכולה להיווצר תזוזה של שתי השיניים הסמוכות ובקיעה יתרה של השן שממול. שאלתי היא האם התסמינים הנ"ל מופיעים אצל חלק נכבד מהאוכלוסיה? וכמו כן האם ניתן להימנע משתל ולבצע מעקב כל מספר חודשים אצל רופא השיניים, ורק במצב של הופעת התסמינים אבצע את השתל. תודה

17/02/2016 | 09:34 | מאת: ד"ר הילה קליין

משה שלום במרבית האוכלוסיה חסר של שן יגרום לתזוזה ופגיעה בשיניים הסמוכות. כאשר ישנה כבר תזוזה הנזק כבר קיים מבחינת אבדן העצם בלסתות והטיפול מורכב יותר. כיוון שביצוע שתל אצל כירורג/ית פה ולסת מומחים הינו פרוצדורה קלה ובטוחה , לא כדאי להסתכן בסיבוך. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות