אני בלחץ אטומי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/01/2016 | 12:54 | מאת: בילי

שלום דוקטור. לפני חמישה ימים החלו לי כאבים מתחת ללשון. זה לא בפה כי אם כואב כשאני נוגעת בלשון למטה. קשה לי ללעוס ולבלוע. גם כשאני מוציאה לשון זה כואב. היו פעמים בעבר שלכמה שניות הלשון נהייתה כבדה והדיבור היה כבד ושוב זה היה לכמה שניות. אין כיבים ואין פצעים והלשון אינה אדומה. יש לציין שיש לי לשון גיאוגרפית. הייתי אצל רופאת משפחה שלא ראתה דבר וגם אמרה שאין בלוטות לימפה נפוחות וטענה שזה בבלוטות הרוק וכי עלי למצוץ לימון. קראתי באינטרנט שזה סימן לסרטן חלל הפה או סרטן הלשון. אני יודעת שתגיד לי ללכת להיבדק אבל אני לא מוכנה ללכת. אני מעדיפה למות ולא לדעת שיש לי סרטן בפה. בטח ובטח לא אסכים לעבור את הטיפולים הנוראיים שכתוב שצריך לעבור. אני בלחץ איום ונורא!! ממה יכולים לנבוע הכאבים הנ"ל? האם זה באמת תסמין לסרטן? מה חוות דעתך למרות שלא ראית אבל ממה שאני מציינת תוכלי לתת לי קצה חוט?

08/02/2016 | 10:23 | מאת: ד"ר הילה קליין

בילי שלום בדכ דווקא כיבים שמקורם בסרטן הפה לא גורמים לכאב. כפי שנאמר לך יכול להיות כיב בחלל הפה שאינך רואה. או באמת חסימה של בלוטות הרוק התת לסתיות היכולות להפיק כאב בדמוי דקירה מתחת ללשון. או כתוצאה מהלשון הגאוגרפית. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות