ספיגת עצם וכניסת אוכל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/10/2015 | 19:59 | מאת: יעל

שלום! יש לי 3 שתלים בלסת עליונה, בין שתיים מהכתרים עליהם כל הזמן נכנס אוכל ומפריע לי, החליפו לי את הכתר אך זה לא פתר, כנראה כי אין פפילה, האם ניתן ליצור פפילה חדשה או פתרון אחר שימנע את תופעת כניסת האוכל, מבלי להוציא את השתלים. בברכה

01/11/2015 | 05:55 | מאת: ד"ר הילה קליין

יעל שלום כאשר מאבדים תמיכה גרמית = ספיגת עצם הבעיה היא לא חסר הפפילה אלה כיס שנוצר ואליו נכנס מזון ומחמיר את מצב הספיגה. יש לבצע הערכה האם ניתן לבצע השתלת עצם מקומית או שהספיגה גדולה מידי ויש להוציא את השתלים. מומלץ להתייעץ עם מומחה/ית לכירורגית פה ולסת או מומחה/ית לחניכיים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות