נפיחות, סחרחורת, כאבי לחץ בזמן שינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/04/2004 | 12:05 | מאת: ריטה

זה מה שקורה עכשיו.. התחילו לי ה'קנקים' לפני כחודשיים בצד שמאל, חלשים בהתחלה, לפעמים, כשאכלתי.. לפני החג כשאכלתי, היה 'קנק' גדול קול כמו של שבירת הלסת, וכאב, וזה נחלש ועבר למחרת.. אחרי החג, כשאכלתי, היה שוב 'קנק' גדול יותר-כמו שבירה, והלסת ננעלה.. מאז המצב רק מתדרדר: ה'קנקים' לא עזבו, יש כאבים כמו דלקת שמתפשטים לצד השני, הפנים מבחוץ נרדמו-בהתחלה רק בצד שמאל, ועכשיו כל הפנים.. כבר כמה לילות שאני לא ישנה, כשאני נשכבת, או מפנה את הפנים לצד מסויים אני מרגישה לחץ כואב באיזור הלסתות שמתפשט לכל איזור הפנים מאתמול יש לי גם נפיחות באיזור.. לפני מספר ימים הייתי אצל רופא פה ולסת, לפני הנפיחות, הלחצים והסחרחורת נרשם לי etopan400 שלקחתי כבר שלוש פעמים, מתוכם לקחתי אתמול אחד בבוקר ואחד בערב, אך מאחר והכאבים/לחצים לא עזבו אותי כל היום , לקחתי גם פעמיים אופטלגין בין שני הכדורים, וגם באמצע הלילה..אלא שלאחר מכן קמתי עם סחרחורת.. האם לקחתי יותר מדי כדורים אולי? האם התרופה הזאת אמורה לפתור את כל מה שתיארתי.. בימים האחרונים בלבד יש הרגשה שהלסת זזה עוד מן המקום..והחריקות שיניים רק התחילו עכשיו..לא לפני.. האם הפיזיותרפיה שנקבעה לי רק לעוד שלושה שבועות אמורה לעזור להחזיר את הלסת למקומה?

21/04/2004 | 12:21 | מאת: ריטה

אני חולת לופוס הרבה שנים, ברמיסיה יותר מעשר שנים, לא נוטלת תרופות אבל..האם ידוע לך על קשר כלשהו?

01/05/2004 | 13:47 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב, כל הסימפטומים שאת מתארת מראים על בעיה במפרקי הלסת על מנת להשלים את האבחנה יש צורך בביצוע צילום פנורמי ולבוא להמשך איבחון ובדיקה במרפאות חוץ פה ולסת ניתן לקבל הפניה דרך רופא משפחה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות