חוסר תחושה בשפה התחתונה לאחר ניתוח אורתוגנטי

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/01/2015 | 22:21 | מאת: דנה

הילה שלום, לפני כחמישה חודשים עברתי במחלקת פה ולסת ברמב"ם ניתוח אורתוגנטי בשתי הלסתות. הפעולות שבוצעו הן: osteoplasty mandible body Orthognathic op on mand nec Osteoplasty total of maxilla Insertion of synthetic implant in facial bone נכון לעכשיו אין לי תחושה בשפה התחתונה ובחלק מהסנטר. ישנה התקדמות מאוד איטית והתחלתי לחוש מעט זרמים כאשר אני נוגעת בחלק שמתחת לשפה התחתונה (בעיקר בחלק השמאלי של הפנים) וגם התחושה הפנימית של הסנטר מעט מורגשת מבעבר אך זה מרגיש לי רחוק מהתחושה המלאה ומשפיע מאוד במהלך אכילה, באיכות החיים ויכול להיות שגם בדיבור. אני נמצאת במעקב במחלקה שם נאמר לי שיש להמתין עד חצי שנה ויותר וכי שישנו סיכוי שחוסר התחושה לא יעלם. ניתנו לי כדורי טריבמין אותם אני לוקחת אחת ליום כבר חודש ובנוסף ייעצו לי לגעת באיזור מדי פעם כדי לנסות לגרות את העצבים. כיוון שעברו חמישה חודשים אני מתחילה לדאוג... האם מלבד זה יש משהו נוסף שיכול לזרז את ההחלמה של הרקמה הזו? טיפול כלשהו שיכול לרפא את העצב במקרה של פגיעה? תזונה מסויימת שיכולה לעזור? אודה להתייחסותך, דנה

03/02/2015 | 06:09 | מאת: ד"ר הילה קליין

דנה שלום שינויים בתחושה בשפה התחתונה או הסנטר , הינם סיבוך לא נדיר כלל הקורה בעקבות הזזת הלסת התחתונה. לצערי, אין תרופת פלא העשויה להחזיר תחושה בעצב פגוע. זמן החזרה האפשרי של התחושה בממוצע עד שנה. כלומר ישנו סיכוי שעוד תחווי שיפור בתחושה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות