לסת תחתונה שקועה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/01/2015 | 22:36 | מאת: אור

היי, אני בן 21 ומזה תקופה ארוכה יש לי בעיות נשימה שמחריפות ברגע שאני שוכב\ישן. בהתחלה חשבתי שמדובר בבעיה שמקורה באף אבל בימים האחרונים קצת התעמקתי בזה, וקראתי על דום נשימה בזמן שינה ואחד מהאבחנות שלו הוא לסת שקועה. ובאמת יש לי בעיה ביחס של הלסתות, הלסת התחתונה שקועה יותר והמרווח בין הלסת העליונה לתחתונה עומד על 8-10 ס"מ. לכן במהלך שכיבה על הגב ניסיתי לדחוף את הלסת התחתונה קדימה למצב שהיא נמצאת בדיוק תחת הלסת העליונה, ומצב הנשימה שלי השתפר בצורה דרמטית כך שהאוויר זרם בצורה חלקה ולא הרגשתי לחץ או כבדות בזמן הנשימה לעומת כשהלסת שוקעת אחורה. לפי מה שקראתי קיים ניתוח אורתוגנטי לדבר הזה, אבל הבנתי שזה ניתוח מאוד מייגע עם תהליך החלמה לא קצר בכלל. את יכולה לתת לי קצת מידע לגבי סיטואציה כמו אצלי? האם הפתרון הוא רק כירורגי? ואם כן, צריך להרחיב לי את הלסת ע"י ניסור שלו או שרק להעביר אותו קדימה?

02/02/2015 | 08:48 | מאת: ד"ר הילה קליין

אור שלום בעיה של דום נשימה בשינה ממקור של לסת תחתונה אחורית, ניתן לפתור ע"י ניתוח אורתוכירורגי המקדם את הלסת קדימה ועי כך מגדיל את מעבר האויר עי קידום בסיף הלשון. או ע"י התקנים מיוחדים המקדמים בזמן השינה את הלסת או התקנים המעבירים את האויר בלחץ בזמן שינה כמו מכשיר ה CPAP .הניתוח לקידום הלסת איננו מסובך בידיים מיומנות אך לא מתבצע מיידית ודורש הכנה אורתודונטית ( יישור השיניים לפני) כמו כן גורם לשינוי במראה החיצוני , יש לציין שהשינוי הוא בד"כ לטובה / משפר את המראה , אך כל אלו צריכים להלקח בחשבון. אחד הסיבוכים הנפוצים לניתוח הזה הוא ירידה או אבדן תחושה בשפתיים התחתונות . על מנת לשקול את הטיפול המתאים עבורך יתרונות וחסרונות , מומלץ להתייעץ עם כירורג/ית פה ולסת . בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית לכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות