מה משמעות קישריות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/07/2014 | 22:33 | מאת: מיכל

ערב טוב, אימי עברה לפני כשש שנים ניתוח של סרטן תאי הקשקש...סרטן שהגידול היה בפה, הוסר חלק מקרקעית לסת,חלק מתוך קרקעית לשון ובלוטות לימפה בצד ימין. הופיעו לה נגעים לבנים בקרקעית הלסת, רופאת קופה המתמחה ברפואת הפה שלחה אותה לביצוע US המענה--אונה ימנית מוגדלת בעלת מרקם אחיד בתוכה הודגמו מספר קישריות שחלקן ציסטיות. אונה שמאלית בעלת מרקם בלתי אחיד ובתוכה הודגמו קישריות. האם אפשר לפרש לי זאת בעברית פשוטה תודה

29/07/2014 | 13:44 | מאת: ד"ר הילה קליין

מיכל שלום אני יכולה רק לנחש כי מדובר בUS של בלוטת התריס. הכוונה בקשריות - הן בלוטות למפה מוגדלות. קשה לי להתייחס לתשובה ללא מידע על האיבר בו בוצע US ( ברור שמדובר בצוואר אבל האזור ) וללא קבלת כל התשובה. אולי באם תכתבי את התשובה כולה מתחילתה ועד סופה מבלי להחסיר פרטים אוכל לנסות לענות לך בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות