ליכן פלנוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/03/2014 | 08:34 | מאת: הילה

שלום אני בת 27. יש לי ליכן פלנוס בפה מזה שנתיים. בחניכיים הצורה הרטיקולרית ובמרכז הלשון פלאק plaqe בעברי היה לי גם בעור. יש לי 2 שאלות: 1. קראתי במקומות שונים על הסיכוי להתמרה של המחלה. לרב נכתב על הסוג האירוזיבי אולם נכתב לעיתים שיש גם בסוג plaqe שהוא ממוקם בלשון. מה נכון? האם הסיכון המוגבר מצוי גם בצורת הפלאק של המחלה כאשר זה ממוקם על הלשון? 2. בנוסף, קראתי על הסיכוי שהמחלה תופיע גם באיבר המין vulva. כתוב שהסיכוי הוא כ20 אחוז לנשים שסובלות מהמחלה בפה. מאחר והמחלה התחילה אצלי בעור וכבר יש לי את המחלה שנתיים בפה ללא מעורבות הנרתיק, האם ייתכן שזה יתחיל בנרתיק כעבור פרק זמן ממושך כל כך? או שזה בדרך כלל מגיע בסמוך להופעת המחלה בפה?

24/03/2014 | 00:06 | מאת: ד"ר הילה קליין

הילה שלום ההמלצה הכללית לגבי הטיפול בליכן פלנוס בצורתו הלא אירוזיבית ובמידה ולא סמפטומטי הוא מעקב בלבד. כי על אף הסבירות הנמוכה עדיין קיימת סבירות להתמרה סרטנית ולכן יש צורך במעקב של לפחות 1 לשנה אצל מומחה לפה ולסת או רפואת הפה. במידה והנגעים מופיעים באזורים נוספים יש לבצע מעקב רופא עור. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות