ארטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

18/03/2014 | 19:30 | מאת: לינור

אני אמורה לעבור שטיפה של מפרקי הלסת בהרדמה מלאה ורציתי לדעת כמה זמן זה אורך ובמשך כמה זמן קימיים כאבים ונפיחות באזור?

23/03/2014 | 18:02 | מאת: שני

היי, אני עברתי ארתוסקופיה דו צדדית אצל ד"ר נבות גבול בתל השומר ביולי השנה, גם כן בהרדמה מלאה. הניתוח לוקח כשעה+- ועוד כשעה התאוששות מההרדמה. ביום של הניתוח תהיי מסוממת לגמרי מההרדמה ולכן לא יכאב בטירוף ואפילו תוכלי לאכול בקטנה, יום אחר כך כבר יש כאב, אבל בד"כ משחררים עם מרשמים לכדורים, אז זה לא נוראי. תביאי לך לבי"ח מעדנים ואוכל רך- הם בד"כ לא כ"כ ערוכים מהבחינה שצריך אוכל די מרוסק אחרי. לי לקח כמעט חודש עד שהרגשת הנפיחות פחתה ודעכה (מהכמויות המטורפות של מים שעוברים דרך המפרק..) סה"כ זה בכלל לא היה נורא והייתי עוברת את זה שוב בלי לחשוב פעמיים. המון הצלחה. שני

23/03/2014 | 23:45 | מאת: ד"ר הילה קליין

לינור שלום שטיפת מפרק כשנעשית דרך מחט שטיפה לא אורכת יותר מ 20 דק' . וכן זמן ההחלמה קצר רגישות קלה למספר ימים וזה גם תלוי בדרגת הכאב שחוית לפני השטיפה. במידה ומדובר בארתרוסקופיה הפרוצדורה ארכה יותר וכן זמן ההחלמה ארוך יותר כיוון שהמכשור הנכנס למפרק גדול יותר, אך יש לה תוצאות טובות יותר ,במידה ונדרש לבצעה, שכן ניתן למקם את הדיסק המפרקי וגם ניתן לשטוף את המפרק בכמות נוזלים רבה יותר בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

30/03/2014 | 15:31 | מאת: לינור

האם יכול להיות שלתהליך זה תהיה השפעה על הדיבור- האם זה יכול לגרום לכך שאדבר שונה או שתהיה השפעה אחרת כלשהי על הדיבור?

08/04/2014 | 06:13 | מאת: ד"ר הילה קליין

התהליך לא אמור להשפיע על הדיבור. אך בכל התערבות במפרק הלסת ישנו סיכון לפיעה בעצב הפנים הכולל תנועתיות לשפה - אך סיבוך כזה די נדיר בעקבות ארתרוסקופיה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות