פגיעה בעצב

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

14/03/2004 | 21:02 | מאת: ע.

שלום לכולם השאלה שלי היא על מישהיא שעברה השתלת שיניים ובזמן ההרדמה נפגע לה העצב (העצב של השפה בעליונה לכיוון הלחי) וכרגע המצב הוא: שרואים את העיוות רק בזמן הדיבור כאשר השריר מושך לכיוון הלחי וכל הפה מתעוות מעבר לרשלנות של הפגיעה בעצב האם ניתן לתקן את המצב בצורה כלשהיא או להקל על התופעה אנא עזור לי למצוא איזהשהוא פיתרון לבעיה המעיקה שלה תודה מראש

26/03/2004 | 12:10 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב, המידע כרגע אינו מספק מאחר וסיכוי נמוך מאוד שכתוצאה מהשתלה בלסת עליונה יפגע העצב הגורם לתנועה בשפה יותר מכך, צפוי שהפגיעה תיהיה בעצב תחושתי כך שתיהיה תחושת נימול בשפה עלוינה. בכל מקרה כדי לבצע צילום פנורמי ולאבחן את מיקום השתלים. בפגיעה עצבית בדר"כ ישנו שיפור וחזרה של תחושה או תיפקוד למשך שלושה חודשיים עד שנה במידה ואין שיפור לאורך זמן מומלץ לפנות לנירולוג וכירורג פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות