שתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

07/03/2004 | 18:27 | מאת: כרמלה

לכבוד ד"ר מיכה פלד רופאת שיניים מציעה לי לעשות 2 שתלים בלסת העליונה ו-2 שתלים בלסת התחתונה כדי לתמוך בפלטה(אם יש לך להציע לי טיפול יותר קל שלא כואב) אני בת 62 ויש לי פחד נוראי לבצע את השתלים, רציתי לדעת מה הם הסיבוכים העלולים לקרות? תודה

09/03/2004 | 20:02 | מאת: ד"ר מיכה פלד

כרמלה שלום, שתלים הינם פתרון נהדר לבעית תותבות נשלפות בעיקר לצורך רטנציה(אחיזה) של התותבות בזמן אכילה ודיבור. חשוב מאוד שהשתלות יבוצעו ע"י מומחה להשתלות - כירורג, מאחר ומדובר בלסתות חסרות שיניים שבמשך הזמן נשחקו ונספגו.ישנם סיכונים הנלווים להשתלות אך בבדיקה קלינית וצילום פנורמי וCT תוכנת שתלים ניתן למזער סיכונים אלו. הניתוח עצמו מתבצע בהרדמה מקומית והחלמה בין יומיים שלושה עד חמישה ימים.

09/03/2004 | 22:12 | מאת: כרמלה

תודה רבה לדר' מיכה על התשובה המהירה עזרתי לי מאוד,שיהיה לך אחלה של יום.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות