קשרי לימפה נפוחים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

07/03/2004 | 15:57 | מאת: רונית

בת 25, בריאה. לפני מספר חדשים הוציאו לי את שתי שיני הבינה הימניות (מכיוון שהייתי נושכת את הלחי ויוצרת לעצמי מעין אבססט כתוצאה מהנשיכה. את השן העליונה עקר הכירורג בקלות ואילו השן התחתונה היתה בעייתית יותר ( הרופא התעסק עימה כחצי שעה לפחות וגם אז התקשה להוציאה . לאחר שסיים את מלאכתו, שם לי צמר גפן ומהסתכלות על השן- גילה לתדהמתו שורש שלישי בשן (הרופא הוציא את צמר הגפן ואז "מצא " את השורש השלישי. לאחר השפעת ההרדמה לא סבלתי מכאבים חריגים ואף לא היו לי תלונות על מיחושים מסויימים. לאחר מספר ימים התחלתי להרגיש תחושות בלחי (כמו תחושת בצקת, חצי רדום) , ואף גיליתי כי יש לי נפיחות מתחת ללשון (ברצפת הפה) . הגעתי לאותו כירורג והוא טען כי מדובר בבלוטת הרוק וכי אולי יש לי אבן בצינורית. עשיתי אולטראסאונד והתוצאה הייתה כי קשר הלימפה ברצפת הפה מוגדל. קיבלתי אנטיביוטיקה והייתי במעקב אצל פרופ' מומחית לפה וללסת שטענה כי עברתי טראומה בפה ולכן זוהי התגובה של הגוף. (אני חששתי מאוד שמדובר חלילה בגידול ממאיר הרופאה הרגיעה אותי ואמרה לי שלא) האנטיביוטיקה הורידה את הנפיחות אך עדין נשארה בלוטה קטנה. שגם לגביה הרופאה אמרה לי שלא אדאג וכי היא תשאר. מאז אני חשה תחושות לעיתים משונים באזור (רגישות בפה באיזור העקירה, בלחי ובאוזן). רציתי לדעת האם יתכן כי הרופא פגע לי בעצב? כמו כן לאחר שאני ממששת את הבלוטה מתחת ללשון היא מתקשה ומתנפחת מעט . ממה זה נובע? מה עוד ניתן לעשות? (אני גם חורקת שיניים ומרגישה רגישות כאשר אני ממששת בחיבור של הלסת באותו צד) מאז עברו מספר חדשים , והייתי מעוניינת לדעת ממה התחושות הללו, חשוב לציין כי לפני העקירה לא היו לי תחושות כאלו וזה מציק נורא. לתשובתך המהירה אודה. רונית

09/03/2004 | 19:53 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לרונית שלום, עקירת שן בינה תחתונה הינה פעולה כירורגית הדורשת מיומנות יש לקחת בחשבון פגיעה בעצב Inf. Alveolar nerve המעצבב תחושתית את השפה התחתונה ושיניים תחתונות מאותו צד. לאחר העקירה יכולה להיות תחושת נימול באזור זה למספר שבועות ואף חודשיים חשוב לשים לב האם במהלך הזמן ישנו שיפור תחושתי שהוא סימן טוב. תגובת בלוטות לימפה לאחר עקירה קשה - שכיח ובדר"כ עובר עם הזמן ,במידה ועברו מספר חודשיים יש לבצע בדיקות נוספות על מנת לאבחן נפיחות זו. מומלץ המשך בירור כירורג פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות