שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/12/2003 | 23:36 | מאת: מור

ממה נובע שחיקת סחוס במפרקי הלסת?

06/12/2003 | 20:53 | מאת: ד"ר מיכה פלד

בזמן שחיקת שיניים או בפאראפונקציה(כמו למשל קסיסת ציפורניים) כוחות הלעיסה מתרכזים באזור המפרק ולכן ישנהפגיעה באזור המפרק והדיסק שבמשך הזמן גורם לשיחקתו ומוכר לרובינו כקליק בזמן פתיחת הפה. נוצר הרס הולך וגדל של הדיסק ובמשך הזמן שינויים תוך מבניים באזור המפרק לכן חשוב איבחון וטיפול בנושא זה. במחלקתנו ישנה יחידה המטפלת בבעיות מפרק וניתן לפנות לצורך אבחנה וטיפול.

09/12/2003 | 03:32 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום מור שחיקת הסחוס יכולה להתרחש כתוצאה ממחלות סיסטמיות או כתוצאה מהפעלת עומסים על המפרק .לדוגמה יש אנשים השוחקים שיניים. הדבר גורם להפעלת עומס גדול במפרק הלסת. הסחוס נלחץ בין שתי עצמות והדבר גורם לעיתים לשחיקתו ו/או ליצירת חור בסחוס ( לפרפורציה )

27/12/2003 | 19:06 | מאת: ערד

איזה דרכים יש לטיפול בשחיקת סחוס? כדורים? השתלות?...

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות