שאלה כואבת..

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/12/2006 | 02:40 | מאת: מישהי

ש\לום אנטי סובלת מהתקפים של cluster headech - כאב ראש מקבצי. זה קורה אמנם בעונות מעבר. אך הכאבים הם קשים וממוקמים בעיקר בלסת התחתונה ובשיניים. ממש כאילו עוקרים לי את השיניים והלסת מהמקום, אם אתם מכירים את הבעיה. מכיוון שהכאבים כה קשים וכרגע עברתי תקופה כזו של התקפים נפלו לי 2 כתרים מעוצמת ההתקפים והלסת כואבת לי באופן קבוע ( לדעתי זה גם בגלל שאני לוחצת על השיניים בצד הזה חזק מדי ) איזה צילום אני יכולה לעשות בלסת על מנת לראות שאין שם נזק? ( בלסת ) האם מוכרת לכם התופעה? הכאבים קשים מאוד..הלסת ממש כואבת ( רק בצד ההתקפים כאמור.) תודה..

29/12/2006 | 11:42 | מאת: ד"ר הילה קליין

שלום! המנגנון הגורם ל cluster headech יכול להיות ממקור עצבי או ווסקולרי ( של כלי דם), אם כי בד"כ איננו מתאפיין בכאבים בלסתות אלא דווקא בחלק העליון של הפנים וסביב העיניים. מכל מקום כדאי לבצע בירור ראשוני אצל נוירולוג. בברכה ד"ר הילה קליין

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות