פיברומה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/02/2004 | 13:59 | מאת: אמא

ד"ר שלום רב! בבדיקה אצל רופא השיניים {בדיקה שגרתית) הרופא גילה בליטה בלסת שמאל לביתי בת ה-8 בתחילה בקש לעקוב כ-10 ימים ובמידה וזה לא נעלם לגשת לכירורג של פה ולסת כי הוא טוען שזאת פיברומה. שאלתי היא האם יש לגשת לכירורג או זה תחום של רופא עור? אודה לך על תשובתך במהירות האפשרית

08/02/2004 | 15:52 | מאת: ד'ר לוינשטיין

שלום אמא טוב אז כדאי שתדעי שכל מה שנמצא באזור ראש צואר ואזור הפה מטפל רופא שיניים וכמובן כירורג פה ולסת שאר הנגעים שמופיעים על העור שייכים לרופא העור לכן אל דאגה אופא שיניים או כירורג פה ולסת יכולים לטפל בבעיה ללא בעיה היה שלום

14/02/2004 | 20:28 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ברצוני לציין ולהדגיש כי אבחנה של נגע בחלל הפה חייבת להתבצע ע"י ביופסיה ניתוחית ולא על פי דעתו של רופא, לכן אבחנה של פיברומה יכולה להתבצע רק ע"י ביפסיה ניתוחית שמתבצעת בהרדמה מקומית ותשובה של פתלוג.

14/02/2004 | 20:46 | מאת: אמא

ד"ר פלד שלום תודה על התשובה אבל בינתיים היינו גם אצל רופא עור והוא טוען שהיות וזה לא מפריע לילדה וגם זה לא גדל יש לחכות כשנה הילדה גדלה וזה יכול להעלם מה דעתך?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות