cheek bite

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

29/01/2004 | 02:21 | מאת: רועי המיואש..

שלום דוקטור. מזה מספר חודשים יש לי יובש על השפה התחתונה, בתחילה לא ייחסתי חשיבות לכך והשתמשתי בשפתונים למיניהם, אך היובש לא נעלם. לאחר חודשיים פניתי לרופא עור שאיבחן זאת כרגישות למזג האוויר ורשם לי תרופה בשם קנאקומב. לאחר כחודש פניתי לאותו רופא שוב שרשם לי צטומקרוגול. היובש לא פסק ואף החמיר והתפשט לכל חחל הפה - לשפה העליונה, וכן ללחיים. היובש מתבטא בריריות לבנות על השפתיים ובתחושה מחוספסת בכל חלל הפה. לבסוף קיבלתי הפנייה לרופא מומחה לפה ולסת שאיבחן את היובש כ cheek bite, ואמר לי כי אין תרופה לכך מלבד להפסיק את ההרגל לנשוך את השפה והלחי. היובש מחמיר ומחריף מרגע לרגע, והכתמים הלבנים הקטנים התפשטו לכתם לבן אחד גדול על כל השפה התחתונה. שאלתי היא האם אין טיפול תרופתי ל cheek bite?, כן נאמר לי שדבר זה יכול לנבוע מלחץ. אני סטודנט ולחץ לא זר לי, אך האם זה אומר שנידונתי ליובש תמידי?. היובש מפריע לי עמוקות הן מבחינה אסתטית שאני חש בושה ליד אנשים והן מבחינה רפואית. אודה לתשובתך..

01/02/2004 | 12:55 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב אני קורא את הסיפור שלך אך אני זקוק לשם תשובה נכונה לראות את המקרה אנא באם אפשרי פנה אלינו לבדיקה, במידה ןאתה מעוניין נא לפנות לד"ר אומרי עמודי 057672316.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות