השתלת עצם מאגן הירכיים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/12/2003 | 00:51 | מאת: טובה

אודה על קבלת מידע בנושא השתלת עצם מאגן הירכיים בלסת עליונה, רפואי ופרקטי: איזה ניסיון קיים בתחום? מהם סיכויי ההצלחה של השתלה זו ושל ביצוע שתלים על גביה בהמשך ושיקום ? האם ניתוח זה כרוך בכאבים גדולים יותר מהשתלות רגילות? אילו נזקים עלול ניתוח מעין זה לגרום? כמה זמן נדרש להחלמה (העדרות מהעבודה?) האם הניתוח מבוצע רק בבית חולים ואם כן, באיזה בית חולים נצבר ניסיון בתחום? בתודה, טובה

06/12/2003 | 21:20 | מאת: ד"ר מיכה פלד

השתלת עצם מהאגן היא פרוצדורה המבוצעת באופן קבוע במחלקתנו, יתרונה בכך שמדובר בעצם אותוגנית ולכן הסיכוי לקליטתה באזור ההשתלה הוא מהגבוהים ביותר מאחר ומדובר מעצם מהגוף עצמו. אחוז הסיבוכים בניתוח זה הוא נמוך בעיקר כאשר מדובר במחלקה המנוסה בתחום זה.תיתכן צליעה למספר ימים אך היא נעלמת. ניתוח זה ראוי להתבצע בבי"ח בלבד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות