יובש בפה בחיך העליונה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

10/09/2006 | 13:17 | מאת: מיכאל

שלום רב מזה כשנה אני סובל מיובש בפה רק בחיך העליונה. הדבר מציק לי מאוד ופניתי לרופאת משפחה. נשלחתי לעשות בדיקות דם כלליות שתוצאתן יצאה תקינה כולל בדיקת סוכר תקינה. מכיון שקראתי שהדבר יכול להיגרם מסוכרת, עשיתי בנוסף בדיקת סוכר נוספת והיא יצאה תקינה.אציין כי אין במשפחתי תורשה של סוכר. מה יכולה להיות הבעיה ? מה עלי לעשות? תודה מיכאל

20/09/2006 | 15:56 | מאת: ד"ר הילה קליין

למיכאל לא ציינת את גילך. לעיתים יובש פה הוא עניין המתפתח עם השנים, כתוצאת לוואי של תרופות, שתיה מועטה וכן מסנדרומים שבהן נפגעות בלוטות הרוק. כדאי לברר את העניין אצל מומחה ברפואת הפה או במחלקת פה ולסת בסמוך למקום מגוריך. בברכה ד"ר הילה קליין

11/10/2006 | 08:48 | מאת: רונית

לד"ר קליין שלום רב, הינני בת 42 בריאה בד"כ, מזה 4 חודשים לערך סובלת רק בשעות הלילה מיובש בפה מתעוררת במצב של פה יבש לחלוטין. המדובר בכל הפה כולל הלשון. בדיקות הדם נמצאו תקינות כמו במקרה של מיכאל, אך אני סובלת מדימום בחניכיים בשעת ציחצוח השיניים ולעיתים אף סובלת מריח לא נעים בפה. האם האבחנה הינה אותה אבחנה או שיש לסימפטומים שלי אבחנה נוספת? תודה על תשובתך. רונית

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות