תחושת הדבקות לחי לחך לאחר עקירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

31/08/2006 | 14:39 | מאת: שואלת

שלום, לפני כמעט שבועיים עקרו לי שן בינה תחתונה. לאחר כאבים חזקים ביותר מס' ימים (אזור העקירה עם הקרנה חזקה לאוזן ולראש) אבחנו לי מכתשית יבשה ושמו לי בתוך ה"חלל" שנוצר בעקירה חומר מסויים (אלווארג'יל?) בטעם חריף. בינתיים הכאבים נחלשו מעט (מתרכזים בעיקר באזור העקירה ומתחת לאוזן) וה"חלל" מצטמצם אך נותרה לי תחושה במקום שהלחי נפוחה מבפנים וכאילו דבוקה לחלל בו היתה השן. הרופאה שראתה את המצב לפני כמה ימים אמרה שמאחר ובאזור יש בצקות עדיין זו התחושה. שאלתי היא - האם זה שכיח שישארו עדיין כאבים ולכמה זמן? האם בצקות כאלו שכיחות? והאם יש מצב שפנים הלחי נדבק לחך/ לחלל שנותר בעקירה? תודה.

31/08/2006 | 19:47 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשואלת לעיתים לאחר עקירת שן בינה תחתונהישנה הצתלקות באזור הגורמת לתחושה של משיכת הלחי. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות