דחוף- נסיגת חניכיים לאחר שתל כושל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/07/2006 | 00:10 | מאת: נטלי

"ר יקר שלום. אני בת 23 עברתי לפני כשנתיים השתלה בשן קדמית עליונה, והשתל כשל עקב דלקת שהתפתחה, והוצא מהפה שלי לאחר שבועיים מהשתלתו. אציין שהרופא השתמש במכשיר שמסתובב , ממש כמו שמשחיזים שן לסתימה, על מנת לפצוע את החניכיים ולהבריג את השתל החוצה, הוא גם ניענע אותו בחוזקה על מנת שיצא, יש לציין כי זה לא היה הרופא שהשתיל לי את השתל אלא רופא רגיל שאני כמעט בטוחה שהוא לא ביצע פעולה כזאת בעבר. אציין בנוסף, כי שתי דקות לפני ההשתלה, החתים אותי הכירורג על מסמך שאני מודעת לכך שייתכנו נזקים לפה ושאני לא אבוא בטענות אליו במקרים כאלו. התוצאות כיום הן שהרכס מעל אזור ההשתלה נסוג מאד, כמו כן נוצרה נסיגת חניכיים גדולה בשתי השיניים שליד מקום ההשתלה. מה עושים במקרה כזה?, אני לא סומכת על הרופא שטיפל בי , הוא טוען שייתכן ואין צורך לבצע השלמת רכס. אודה לך מאד אם תוכל לענות לי על השאלות הבאות: 1 האם ניתן להשתיל חניכיים על השיניים שליד מקום השתל? 2 האם ניתן להשלים את הרכס באופן טבעי? 3 האם מקובל להחתים מטופלים על מסמך כפי שהזכרתי? 4 מה עלי לדרוש מהרופא המטפל כעת? 5 האם הרופא היה אמור להוציא שתל שכשל עם סכין מנתחים או עם המכשיר המסתובב? 6 האם הרופא אמור לנענע את השתל על מנת שיצא או רק להבריגו החוצה? 7 מה עושים במקרה שהשן הקדמית התאומה הצמודה לשתל(הגדולה) ,מכוסה עם יותר חניכיים מאשר השן הצמודה לשתל שמהצד השני(הקטנה יותר)? אני מצטערת אם משתמע מהמיספור כאילו אתה חייב לי משהו, אבל זה ממש חשוב לי לקבל תשובות על כל השאלות. אם מישהו נוסף בעל ידע, יכול לשתף אותי בתשובה לגבי אחד הסעיפים אני אודה לו מאד. תודה רבה מקרב לב, מחכה לתשובותיכם.

07/08/2006 | 10:16 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לנטלי חובת הרופא המנתח להחתים ולהסביר למטופל את הנזקים והכשלונות האפשריים לפני כל פרוצדורה כירורגית כולל שתלים דנטליים. אין מניעה לחשוף את השתל ע"י מכשיר רוטטורי או ע"י להב, על פי נוחות הרופא המטפל. שתלים עלולים להכשל לו השתל היה נקלט לא היה ניתן להוציאו על ידי תנועת נדנוד אפילו חזקה ביותר. המלצתי לך לעבור אוגמנטציה של הרכס , במידת הצורך והשתלה חוזרת. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות