השתלות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/06/2006 | 08:17 | מאת: עמי

שלום רב לפני כשנה וחצי עברתי טיפול שכלל הוצאת 4 החותכות התחתונות ובמקביל 2 השתלות לאחר כ- 4 חודשים נדחה אחד השתלים. כ- 5 חודשים לאחר הוצאת השתל הדחוי, הושתל שתל חדש במקומו באותו המקום. הבעיות עם שתל החדש התחילו כעבור שבועים מההשתלה ושוב הוציאו לי את השתל. הכירורג רוצה עכשיו לבצע השתלה נוספת באותו המקום. אני קצת חרד הפעם ולא מוכן לקבל את החלטתו של הכירורג כמובן מאליו ומעונין לשאול. השאלות: 1) האם ניתן להשתיל פעם שלישית באותו המקום ?? על-כל פנים לא מופיע בספרות !!! 2) האם יש להשתמש בשתל יחודי הפעם ואם כן, איזה ?? 3) בהנחה שארצה לפנות להתיעצות, מה רצוי לשאול ומה רצוי לבקש ?? 4) האם קיימות בדיקות יחודיות לפני ביצוע השתל פעם שלישית. ?? בדיקות היכולות להצביע על כדאיות ההשתלה. 5) בקיצור, מהן האלטרנטיביות שיש לי עם לא אבצע את ההשתלה (שינוי תוכנית השיקום) ?? חשוב לציין שאינני מעשן, ולא סובל מסכרת או מחלות אחרות (שעל פי הספרות) מורידות את אחוז ההצלחה של השתלים. אודה לך על תשובת המהירה. עמי

07/07/2006 | 15:56 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לעמי אני חושב כי עניתי לך על שאלה זו מכל מקום חוות דעת נוספת תמיד מקובלת בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות